روابط قبل از ازدواج
روابط قبل ازدواج
به طور کلی از اونجایی که انسان یک بعد شخصیتی اجتماعی داره، با اینکه در شرایطی سعی داره که بعضی از کنش های فردی خودش رو در تنهایی و انزوا انجام دهد اما اغلب اوقات شخصیت اصلی افراد در جنبه ی اجتماعی و کنش های اجتماعی انسان ها با ارتباط و تعامل با دیگران معنی پیدا میکنه. نوع روابط اجتماعی بین گروه های جنسی مختلف، سنی مختلف، فرهنگی و … در جامعه گذشته تا به امروز با توجه به تغییر دیدگاه افراد جامعه متفاوت بوده. برای مثال روابط گروه های هم جنس از گذشته تا به امروز مرسوم بوده اما در مورد رابطه جنس مخالف دیدگاه جامعه گذشته و امروز با توجه به تغییرات فرهنگی تفاوت چشمگیری داشته. در اصل این جنس روابط در گذشته نوعی تابو شکنی بوده در حالی که امروز روابط اجتماعی بین دو جنس مخالف بیشتر از قبل به چشم می خوره. نتیجه اینگونه روابط اجتماعی در جامعه ی کنونی ما بسیار متغیر هس در نتیجه نمی توان به طور حتم نظر کلی درباره نتیجه این روابط داد. اما در این مقاله سایت جشنیم تصمیم داره که اون دسته از روابط بین دو جنس مخالف که منجر به ازدواج هس رو مورد برسی قرار بده. برای کسب اطلاعاتی راجع به روابط قبل از ازدواج با ما همراه باشید.
روابط قبل از ازدواج از دیدگاه مختلف
-
از دیدگاه تاریخی در یک نگاه کلی در طول تاریخ در جوامع مختلف به این دسته از روابط درطول زمان بازخورد های مختلفی داده شده و عمده دلیل آن این هست که همه افراد جامعه همواره سیر تکامل و فکری خود رو در طول تاریخ و گذر زمان در کنار هم طی کردن و رفته رفته نسبت به این سری مسائل با دید باز تری برخورد کردن اما جامعه ی ما با توجه به بافت سنتی ای که داره، کمی دیرتر از جوامع غربی به این جنس تغییر در روابط زن و مرد قبل از ازدواج تن داد. ایران به دلیل تحولات گسترده ی سیاسی و فرهنگی که در چند سال اخیر با تغییرات و دگرگونی های چشمگیری در زمینه ی ارزش ها و شکسته شدن بخشی از سنت ها مواجه شده. به گونه ای که امروزه جوانان جامعه به سختی حاظر به سبک ازدواج های سنتی میشن. حضور چشمگیر و فعال زنان در جامعه امروزی به این جنس از دیدگاه ها دامن زده. این شکاف عمیق فکری بین نسل جوان و پدر و مادر های نسل گذشته تفاوت و کنش های جدی رو به وجود آورده.
-
از دیدگاه اسلامی در منظر شرعی روابط بین زن و مرد رو با توجه به حفظ حریم و حدود شرعی تعریف می کنن. در نتیجه در دین اسلام روابط بین دختر و پسر به طور کلی ممنوع نشده بلکه حدودی برای آن مشخص شده، به توجه به شکلی که نه در آن افراطی باشه و نه تفریطی، یعنی یعنی یک رابطه با حفظ اعتدال. اما با این وجود از نظر شرعی هر نوع ارتباط پنهانی بین دو جنس مخالف شکل بگیرد جایز نیست در اصل هر نوع رابطه ی پنهانی بین دختر و پسر به هیچ شیوه ای جایز نیست هر چند امروزه در جامعه ما این نوع روابط به وضوح دیده میشه اما با توجه به بافت سنتی فرهنگ ما هنوز هم خانواده هایی هستن که با توجه به اعتقاد اسلامی این نوع روابط رو پسندیده نمی دونن.
-
از دیدگاه روانشناسی و نظر کارشناس های این رشته روابط میان دختر و پسر، از جمله ارتباطات میان فردیست که اگر این روابط در طول زمان تداوم پیدا کنه یک سری هنجار ها و ناهنجاری هایی در رفتار، گفتار، ابعاد شخصیتی دو نفر به وجود میاد. بر اساس نظریه های جامعه شناختی و روانشناختی، دوستی و ارتباط با جنس مخالف، از جمله ارتباط هاییست که در طول رابطه دختر و پسر با برخورداری از تمایلات و کارکردهای جنسی در قالب کلامی و غیر کلامی به ارائه ی نوعی رفتار می پردازن که محتوی اون رو صحبت، صمیمیت، عشق و علاقه و … تشکیل می ده.